Basisschool Mikado - Blerick
MENU

Ouderhulp

Ouderhulp op school

Al jaren is "ouders betrekken bij de school" een speerpunt. Wanneer ouders betrokken worden bij de school, heeft dit een positief effect op de ontwikkeling van hun kinderen. Zo zijn ouders actief in school:

  • Ondersteunend in de diverse werkgroepen( schoolfotograaf, sinterklaas, carnaval, Pasen, schoolreis, verkeer, Mikadoemiddag, Mikado Got Talent)
  • Verkeersbrigadier
  • Bieb-ouder
  • Ondersteunend voor diverse werkzaamheden voor de leerkracht/groep van hun kind
  • Meerijden/ begeleiden bij uitstapjes zoals een museumbezoek
  • Lid van de medezeggenschapsraad

Niet alles wat kinderen op school leren kun je thuis laten zien. Denk maar eens aan samenwerken, drama, dans, sport, tentoonstelling, spel e.d. Buiten het jaarlijks vastgestelde activiteitenschema zoeken leerkrachten vaak naar andere mogelijkheden om ouders iets te laten zien en ervaren van de kinderen op school. Dit is vaak afhankelijk van een aantal factoren: grootte van de groep, belangstelling, thema of niveau. Dit is dus niet voor alle groepen hetzelfde en kan ook inhoudelijk van jaar tot jaar variƫren. De organisatie hiervan ligt bij de leerkrachten. Om de organisatie te vergemakkelijken maken de leerkrachten gebruik van zogenaamde contactouders. Deze ouders zijn het eerste aanspreekpunt voor de leerkracht en mobiliseren andere ouders voor diverse activiteiten.

Ouders in onderwijssituaties

Bij veel activiteiten op school, o.a. Sinterklaas, Kerst en schoolreisje, zijn ouders betrokken. Deze ouders denken samen met een leerkracht mee over de inhoud van de activiteit en zorgen ervoor dat de activiteit uitgevoerd wordt.

Wat is een werkgroep? Een werkgroep regelt het ontwerpen en uitvoeren van een activiteit. In de werkgroep zitten ouders en een leerkracht.  Ouders kunnen zich het hele schooljaar aanmelden voor een werkgroep. Iedere ouder die interesse heeft om in een werkgroep iets mee te organiseren kan een mail sturen naar info@mikado.kerobei.nl